دوشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۳ |۲ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 4, 2024
معصومه نصیری

حوزه/ مدرس و پژوهشگر سواد رسانه تصریح کرد: در شرایط کنونی حوزه فرهنگ و رسانه کشور بیش از هر چیزی، نیازمند اصلاح و بازسازی انقلابی است.

معصومه نصیری در گفت و گو با خبرنگارخبرگزاری حوزه، با اشاره به مطلب فوق ابراز داشت: البته این اصلاح و بازسازی خود نیاز به همگرایی حداکثری و ایجاد همدلی در بین نیروهای انقلابی و معتقد به این روند دارد تا ان شاءالله کلیت جامعه و انقلاب اسلامی از ثمرات و برکات آن به درستی بهره مند شود.

وی افزود: البته بازسازی انقلابی عرصه فرهنگ و به پیوست آن رسانه به‌عنوان ساختار فرهنگ‌ساز عصر کنونی، نیاز به شناخت مختصات دقیق آنچه هست، آنچه می‌تواند باشد و آنچه باید باشد، دارد.

نصیری همچنین گفت: در این فرآیند طراحان نقشه راه بازسازی با درک آنچه سبب‌ساز ضرورت تغییر با نگاه اصلاح شده، بر داشته‌های قابل ارتقا برای ترسیم مسیر مبتنی بر بازسازی و افق مطلوب و مورد انتظار از این بازسازی می‌پردازند و این روند را دنبال می کنند.

معاون باشگاه مدیریت رسانه و توسعه سواد رسانه‌ای یونسکو- ایران با اشاره به این که این بازسازی می بایست در لایه سازمانی، نیروی انسانی و سیاست‌ها اعمال شود، اظهار داشت: اگر این سه لایه با استراتژی شناسایی نظام مسائل و حرکت انقلابی برای بازسازی آن حرکت کنند می‌توان امیدوار بود فرهنگ و رسانه می‌توانند جایگاه اصلی خود یعنی ایفای نقش موتور پیشران را در جامعه ایفا کنند. البته همان‌گونه که رهبر معظم انقلاب نیز تاکید کرده اند، منظور از حرکت انقلابی یعنی حرکتی خردمندانه و عاقلانه، چه آن که از منظر ایشان، معنای انقلابی بودن به هیچ وجه بی‌هوا و بی‌حساب حرکت کردن نیست.

وی همچنین با بیان این که اساساً بازسازی انقلابی حوزه فرهنگ و رسانه نیازمند ایجاد همگرایی حداکثری و فعال‌سازی پتانسیل‌های مختلف حوزه فرهنگ است، خاطرنشان کرد: باید توجه داشت که چتر فرهنگ چتری با گستره ی پردامنه و وسیع است و لذا چنانچه بازسازی مدنظر نتواند توابع مختلف موثر در این حوزه را ذیل خود جای دهد، به ناچار و به‌زودی مجدد نیازمند بازگشت به عقب و شروع مجدد دارد.

نصیری، بازسازی فرهنگی و رسانه‌ای را همچون تعمیر کشتی روی اقیانوس توصیف کرد و افزود: وقتی از بازسازی صحبت می شود، عده‌ای یا عمداً یا نادانسته سعی در ایجاد جو روانی بازگشت به پله نخست و شروع مجدد دارند که در بازه زمانی فعلی و تعدد و تکثر رسانه‌ای و امواج بدون توقف محتوایی که در پاره‌ای موارد مخرب فرهنگی نیز هستند، این نگاه مبتنی بر بازگشت به نقطه شروع می‌تواند باعث از دست رفتن مدیریت ادراک افکار عمومی و جایگزین سازی فرهنگی با شتاب بالا شود، از این رو، اصلاح و بازسازی در حال حرکت و با نگاه تیزبینانه‌ای نکته دارای اهمیت استراتژیک در توفیق روند مدنظر است.

وی همچنین بیان داشت: برخورداری از نقشه راه فرهنگی مبتنی بر مخاطب شناسی، ذائقه شناسی و برآمده از نظام مسائل فرهنگی کشور لازمه موفقیت در زمینه بازسازی انقلابی حوزه فرهنگ و رسانه است.

وی افزود: وقتی از بازسازی صحبت می کنیم، این بازسازی باید به پایداری رابطه میان افکار عمومی و بدنه فرهنگی در لایه‌های مختلف منجر شود و گرنه باید منتظر ربایش افکار عمومی توسط فرهنگ‌های ساختگی موازی باشیم.

معاون باشگاه مدیریت رسانه و توسعه سواد رسانه‌ای یونسکو ایران در خاتمه تأکید کرد: بی شک اجتناب از نگاه کوتاه‌مدت و مبتنی بر شعار و نیز ارایه تعریف دقیق حفره‌های نیازمند بازسازی فرهنگی می تواند به شتاب حرکتی انقلابی در راستای بازسازی فرهنگی رسانه‌ای کمک کند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha